Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 4

Kontakt Viby Svømning

Viby Idrætscenter

Lindevej 32

4130 Viby Sjælland

Tlf.: +45 53301116

Mail: vifsvoem@gmail.com

Find os her

Hjælpemidler/opdrift

I Viby Svømmeklub benytter vi ikke svømmevinger og heller ikke svømmeveste. Dette gør vi ikke, da de indgyder en falsk tryghed. Vinger fylder det meste af armene, således, at de ikke kan bruges til at skabe fremdrift. Dette hæmmer barnets svømmeudvikling. Vinger og veste begrænser barnets udvikling af balancen og koordinering i vandet, hvilket er utrolig vigtigt for, at de får et veludviklet kropskendskab i vandet. Når balancen ændres pga. vinger/veste, får barnet en forkert stilling i vandet (lodret frem for vandret), og er dermed mere passive i vandet.

Vingerne/vesten holder barnet oppe, men det er en falsk tryghed. Hvis barnet har vænnet sig til at benytte vinger, som holder ham oppe, kan der lettere opstå drukneulykker. Hvis barnet ved et uheld falder i vandet, vil det ikke naturligt bevæge sig og søge op mod vandoverfladen, men passivt vente på, at blive trukket op til overfladen - hvilket ikke sker ad sig selv.

Uden brug af vinger/vest har barnet mulighed for at lege med sine bevægelser i vandet og herved opnå større kropsbevidsthed, bedre koordinering i vandet samt udvikle sin balance, så barnet er rustet til at klare vandes udfordringer på godt og ondt. Barnet skal have en fornemmelse af enge samt vandets muligheder og begrænsninger, for at blive tryg ved vandet og for at kunne håndtere det at svømme. At bruge vinger/vest giver altså falsk tryghed, og barnet vil ikke opnå respekt for vandet, hvilket kan have store konsekvenser.

Og ja, det kan ske at barnet får hovedet under vand og bliver bange, men vi skal nok hjælpe dit barn igennem på en god måde.

I Viby Svømmeklub bliver der benyttet plader, aquaorme, bolde, svømmefødder o.a.

Hvad skal jeg gøre hvis mit barn allerede bruger vinger?

Snak med jeres barn, og fortæl at nu er det tid, til at svømme uden vinger.

Snak med barnets instruktør, da han/hun vil kunne give råd for alternativer og kunne hjælpe til i undervisningen. Instruktørerne kan forskellige teknikker til, hvordan du lærer dit barn at svømme uden opdriftsmidler.

Tag selv i svømmehallen når der er offentlig åben og leg med dit barn - uden vinger.

Køb et par svømmebriller, så det bliver nemmere for barnet at få hovedet under vandet.

Har jeres barn svært ved at komme af med vingerne, kan det være en fordel at benytte aquaorme (de lange slanger i forskellige farver).

 

Få nyhederne som RSS

Viby IF Svømning er medlem af